Ej under 18 år
Denna produkt innehåller nikotin som är ett mycket beroendeframkallande ämne.

Vitt snus och smaker

23. october 2023

Vitt snus kommer i många olika smaker. Utvecklingen av påsarnas smaksättning har gått fort och utbudet på marknaden är brett. I den här artikeln reder vi ut vilka smaker du hittar hos MoOr och hur utvecklingen av smakkombinationer ser ut.

 

Vitt snus – smaker och innovation

Smaksättningen av vitt snus har utvecklats mycket under de senaste åren. Tidigare var det vanligt med traditionella smaker som mentol och lakrits. Tack vare tekniska framsteg har utbudet av smaker på vitt snus utökats betydligt. Tillverkarna har introducerat fruktiga smaker som citrus, bär, äpple och tropiska frukter, samt dessertsmaker som vanilj, choklad och karamell. Dessutom finns det numera alternativ med kaffe, te och olika krydd- och örtsmaker.

Konkurrensen har ökat för produktion av vitt snus. Det har i sin tur lett till att företag nu sätter press på varandra att hitta nya smakkombinationer. Hos MoOr är LYFT/LAB det varumärke vars ledord är innovation. Genom feedback från användare, tester och en hel del kreativitet skapar de sedan nya produkter. Några exempel på det är kollektionen med Edt 09 Collection och även kollektionen med Edt 07 Collection.

 

Vanliga smaker på tobaksfritt snus

När många användare av tobaksfritt snus väljer, så väljer de ofta nikotinpåsar med smak av mint, mentol och citrus. För vissa är det den friska känslan de är ute efter medan andra föredrar en mer klassisk tobakssmak, även i tobaksfritt snus. Av den anledningen finns det ett brett utbud av smaker att välja på. Smakerna på vitt snus har utvecklats långt bortom de traditionella tobakssmakerna och omfattar nu en mängd olika alternativ. Här är några av de vanligaste smakerna:

Mint: En av de vanligaste smakerna på nikotinpåsar är mint. Den svala och uppfriskande känslan balanserar nikotinets effekter väl.

Några av våra smaker i kategorin mint är:

 

VELO Mint

 

LYFT Pure Mint Mini

 

Lakrits: Vitt snus och lakrits med smak av anis och salmiak är även det ett vanligt smakalternativ.

 

En smak i kategorin lakrits är:

 

VELO Liquorice

 

Citrus: Smaker som citron, grapefrukt och lime ger en uppfriskande kontrast till nikotinets styrka.

 

Två smaker i kategorin citrus är:

 

LYFT Citrus & Mint Mini

 

VELO Frosty Grapefruit

 

Bär: Smaker som svarta vinbär och röda bär ger en söt och mer naturlig smak på nikotinpåsarna.

 

Två smaker i kategorin bär är:

 

VELO Ruby Berry

 

LYFT Black Currant

 

Te och kaffe: Det finns även vitt snus med te- och kaffesmak.

 

En smak i kategorin kaffe och te är:

 

VELO Royal Tea

 

Frukt: Hos MoOr finns kombinationer som mandarin, passionsfrukt och mango samt vattenmelon och mynta.

 

Två smaker i kategorin frukt är:

 

VELO Tropic Breeze

 

VELO Iced Melon Mini

 

Utveckling av smaker på tobaksfritt snus

Branschen för nikotinpåsar har utvecklats och har numera ett brett utbud av smaker. Utvecklingen av nya smaker för nikotinpåsar är en noggrant övervägd process. Tillverkare utför omfattande forskning och utveckling för att säkerställa att de nya smakerna är säkra och efterfrågade. Det kan innebära samarbete med smakexperter, kemister och marknadsundersökningar för att identifiera trender och skapa unika smakkompositioner.

När en ny smak har tagits fram genomgår den olika tester för att säkerställa kvalitet och överensstämmelse med gällande regler och bestämmelser. Detta inkluderar smaktester, nikotininnehållsanalys och eventuell säkerhetsgranskning.

 

Tobaksfritt snus som smakar snus

Hos Lundgrens hittar du tobaksfritt snus som smakar snus på det traditionella sättet. Det är alltså vitt snus som smakar tobak. Både Lundgrens Dunge och Lundgrens Äng är sorter som har den traditionella smaken av tobak.

 

Att tänka på

Samtidigt som smakkombinationer lockar användare bör man vara uppmärksam på att det har uppstått utmaningar på grund av smaksättningen. En oroande faktor är att yngre personer lockas att använda produkterna på grund av smakerna. Det är viktigt att förstå att användning av vitt snus är förknippat med betydande risker för hälsan och kan vara beroendeframkallande. För att skydda ungdomar och upprätthålla säkerheten har man genom lagstiftning fastställt en åldersgräns för köp av vitt snus på 18 år. Vi rekommenderar starkt att du tar dig tid att läsa vår artikel om lagstiftningen kring detta för att vara medveten om de gällande reglerna. Genom att vara välinformerad kan du fatta informerade beslut om vilka produkter som passar dina preferenser och behov.

Vi strävar alltid efter att ge våra kunder och besökare relevant och pålitlig information. Detta blogginlägg är en del av vårt engagemang för att bistå dig med kunskap om nikotinpåsar och deras sammansättning. Du kan lära dig med om vitt snus på vår blogg.


Läs mer av vårt sortiment

age verification symbol eighteen plus

För att använda den här webbplatsen måste du vara 18 år eller äldre

Vänligen verifiera din ålder innan du går in på webbplatsen*

Ej för personer under 18 år.

Var alltid den första att veta

Få MoOr-uppdateringar direkt till din inkorg.

Vilken produkt är du intresserad av?

Ej under 18 år