Ej under 18 år
Denna produkt innehåller nikotin som är ett mycket beroendeframkallande ämne.
Sök

Letar du efter en specifik produkt?

Start your search here.

Nikotinpåsar utan sötningsmedel

1. february 2024

Finns det nikotinpåsar utan sötningsmedel? Varför tillsätts det? Vad innehåller egentligen nikotinpåsar? Oavsett om man använder nikotinpåsar eller inte kan det vara bra att vara medveten om innehållet i nikotinpåsar, framförallt om det är produkter man använder. Det här blogginlägget kommer förklara vad påsarna innehåller och varför vissa ingredienser, som socker och sötningsmedel, tillsätts i dessa påsar.

Har MoOr nikotinpåsar utan sötningsmedel?

Nej, det har vi inte. Alla våra nikotinpåsar innehåller något typ av sötningsmedel för att stärka de olika smakerna. Sötningsmedel som till exempel e950 och xylitol används.

Varför tillsätts sötningsmedel i nikotinpåsar?

En av de vanliga frågorna vi får är om nikotinpåsar innehåller socker och sötningsmedel. Svaret är ja, vissa märken kan innehålla dessa ingredienser. Socker och sötningsmedel används för att stärka smaken för användarna. Det vanligaste är dock att nikotinpåsar innehåller sötningsmedel och det är viktigt att notera att både mängden socker och sötningsmedel som tillsätts vanligtvis är minimal. Vi rekommenderar att alltid fråga sin läkare och tandläkare om man undrar över vilket effekt det kan ha på sin hälsa.

Det finns också alternativ på marknaden som erbjuder nikotinpåsar utan tillsatt socker eller sötningsmedel för de som föredrar det. Det är en fråga om personlig preferens och det finns ett brett utbud av produkter som passar olika smaker och behov.

Tillsätts sötningsmedel e950 i nikotinpåsar?

Ja, vanligtvis tillsätts sötningsmedlet e950 (Acesulfam K) i nikotinpåsar. Det är ca 130–200 gånger sötare än vanligt socker och det tillsätts för att ge påsarna extra sötma. Smaken VELO Ice Cool är ett exempel där tillsatsen används. Sötningsmedlet e950 används enligt Livsmedelsverket även i produkter som glass, läsk, sylt, kosttillskott och tuggummi.

Är sötningsmedel farligt? Vi rekommenderar att kontakta din tandläkare om du vill veta mer om vilka potentiella effekter sötningsmedlet e950 kan ha på dina tänder och hur det kan påverka din tandhälsa.

Vad innehåller nikotinpåsar?

Nikotinpåsar innehåller nikotin som är utvunnet från tobaksplantan, växtbaserade material, sötningsmedel, vatten och smaksättare. Dessa ingredienser i kombination med att de inte innehåller tobak gör att nikotinpåsarna är torra. Hur torra eller fuktiga påsarna är skiljer sig åt från produkt till produkt men ju fuktigare en nikotinpåse blir desto starkare blir smaken från påsen

Innehållet kan alltså skilja mellan olika tillverkare, märken och sorter.

Genom att vara medveten om innehållet kan man ta välgrundade beslut om vilka produkter man väljer att använda och hur de passar in i ens livsstil. För besökare som är nyfikna på nikotinpåsar ger denna information en djupare inblick i våra produkter. Vi strävar alltid efter att hålla våra besökare välinformerade och förse dem med relevant kunskap för att fatta informerade beslut.

Vi hoppas att detta blogginlägg har gett dig den information du letade efter om innehållet i nikotinpåsar och varför socker och sötningsmedel kan tillsättas i dem. Läs mer om nikotinpåsar på vår blogg!


Läs mer av vårt sortiment

age verification symbol eighteen plus

För att använda den här webbplatsen måste du vara 18 år eller äldre

Vänligen verifiera din ålder innan du går in på webbplatsen*

Ej för personer under 18 år.

Var alltid den första att veta

Få MoOr-uppdateringar direkt till din inkorg.

Vilken produkt är du intresserad av?

*Vi sparar inte någon personlig information relaterad till BankID.

Ej under 18 år