Ej under 18 år
Denna produkt innehåller nikotin som är ett mycket beroendeframkallande ämne.

Välj det bästa tobaksfria snuset för dina behov

31. october 2023

Nikotinpåsar är en produkt som under de senaste åren har tagit allt större plats på marknaden. De är diskreta att använda och det finns många olika smak- och styrkealternativ. I Sverige är nikotinpåsar populära och tillgängligheten är god. Likt andra nikotinprodukter är det 18-års åldersgräns för att köpa och använda påsarna. Om du uppfyller lagkraven kan du vanligtvis hitta nikotinpåsar till försäljning i livsmedelsbutiker, i kiosker och även köpa dosor online. Vissa hemsidor erbjuder även möjlighet att prenumerera på nikotinpåsar. För att använda sig av en sådan tjänst är det förstås fördelaktigt att du vet vilken eller vilka sorter som du gillar. Vidare i artikeln kommer vi beskriva likheter och skillnaden mellan nikotinpåsar, märken och även ge exempel på smaker som finns tillgängliga på marknaden. Vi guidar dig till att hitta det bästa tobaksfria snuset och nikotinpåsarna för dina preferenser och behov.

 

Varumärken på nikotinpåsar

För bara några år sedan fanns det en handfull varumärken som producerade nikotinpåsar. Idag hittar du många fler och det dyker upp nya aktörer titt som tätt. I och med att det tillkommer varumärken ökar konkurrensen på marknaden vilket driver innovation och produktutveckling framåt.

Några varumärken som finns på marknaden är VELOLYFT och Lundgrens. Dessa varumärken har olika smakprofiler och utformning på sina nikotinpåsar. Som exempel, från Lundgrens finns nikotinpåsar med smaker inspirerade av skog och natur med stora och fylliga påsar. Som alternativ finns det mindre påsar i storlekarna Mini och Slim hos VELO. Storleken kan påverka hur mycket påsarna rinner vilket kan vara avgörande för vilket sort man föredrar.

Ser man till varumärkenas dosor skiljer de sig åt där samtliga har en egen design med färger och former. Hos LYFT tillverkas dosorna av 83% återvunnen plast* och VELO står ut med en stilren design och sitt tydliga pricksystem för att indikera styrkan på nikotinpåsarna.

Samtidigt har de även sina likheter. Varumärkena erbjuder ett brett utbud av smaker, styrkor och storlekar på sina nikotinpåsar för att möta konsumentens olika preferenser. Även när det gäller nikotinpåsarnas innehåll är de lika varandra i utförande.

Oavsett varumärke är det viktigt att vara noga med att följa producentens rekommendationer för hur nikotinpåsar ska användas och hur nikotinpåsar ska förvaras. Om du väljer att köpa nikotinpåsar, var noga med att du gör det av en registrerad och licensierad återförsäljare. Detta för att vara säker på att du får en produkt av god och säker kvalité.

Kombination av smak och styrka i nikotinpåsar

Varumärken har alltså både likheter och olikheter i utförandet av nikotinpåsar och dosor. Marknaden i stort erbjuder en bred smakpalett och du hittar alternativ som är fruktiga, syrliga, sura, söta, och salta. Även sorter med toner av mint, kaffe och lakrits finns i utbudet och för att få fram bäst resultat balanseras smak och nikotinstyrka noga med varandra.

Med en bred smakpalett kommer även ett stort urval av styrkor på nikotinpåsarna. Tricket är att kombinera smak med rätt styrka för att påsen ska få bästa möjliga karaktär. Sen handlar det främst om att välja den styrka som passar dig för att du ska hitta de bästa nikotinpåsarna för dig. Att använda nikotinpåsar kan orsaka illamående och huvudvärk vilket gör det viktigt att alltid utgå från sin egen preferens.

 

Här ser du två alternativ i en lägre nikotinhalt

 

Här nedan ser du två alternativ med en högre nikotinhalt

  • Lundgrens Rimfrost är ett starkt alternativ som kommer med smak av mynta och eukalyptus i en större påse.

  • Som alternativ har vi VELO Twisted Pineapple som även den innehåller en högre halt nikotin, men istället för eukalyptus ger smakerna av kokos och ananas karaktär till påsarna.

 

Hur kan jag få information om nikotinpåsar, produkter och händelser?

Om du vill vara en av de första som får reda på de senaste om produkter och smaker från MoOrs varumärken kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev och hålla dig uppdaterad om de senaste lanseringarna hos MoOr.

Nu vet du hur du väljer rätt nikotinpåse för dig. Se till att du kikar in på vår blogg där du kan läsa vår guide om olika snussorter och nikotinpåsar, allt från hur de fungerar till experttips.


Läs mer av vårt sortiment

age verification symbol eighteen plus

För att använda den här webbplatsen måste du vara 18 år eller äldre

Vänligen verifiera din ålder innan du går in på webbplatsen*

Ej för personer under 18 år.

Var alltid den första att veta

Få MoOr-uppdateringar direkt till din inkorg.

Vilken produkt är du intresserad av?

*Vi sparar inte någon personlig information relaterad till BankID.

Ej under 18 år