Ej under 18 år
Denna produkt innehåller nikotin som är ett mycket beroendeframkallande ämne.
Sök

Letar du efter en specifik produkt?

Start your search here.

Hur ska man förvara nikotinpåsar och vitt snus?

31. october 2023

Har du funderat på hur du förvarar dina nikotinpåsar på bästa sätt? Hur får du dem att hålla sig fräscha? Gäller det att förvara nikotinpåsar i kylskåp? Går de att frysa? Allt detta kommer vi reda ut i den här artikeln. Vi kommer även förklara vad det beror på och vad som är viktigt att tänka på när det gäller förvaring.

 

Kyl, frys eller rumstemperatur – vad är bäst för nikotinpåsars hållbarhet?

Värme och fukt är två faktorer som kan ha effekt på produkters hållbarhet. När det gäller nikotinpåsar så innehåller de torra ingredienser vilket gör att de kan förvaras nästan överallt. Avsaknaden av tobak bidrar till att hålla påsarna torra. Notera att innehållet i nikotinpåsar skiljer sig åt efter produkt, vissa är lite torrare och andra är lite fuktigare.

Bästa sättet att förvara nikotinpåsar på beror på hur fuktigt innehållet är. Desto mer fukt en påse innehåller desto viktigare blir kraven på genomtänkt förvaring. Nikotinpåsar är torra produkter och kan förvaras i rumstemperatur. Det går även bra att förvara dem i kylskåp och frys men det är inte nödvändigt för hållbarheten. Om du väljer att frysa nikotinpåsar är det bra att lägga dem i en lufttät förpackning och när det är dags att ta fram dem kan de tina i rumstemperatur. Hos MoOr hittar du nikotinpåsar från VELO, LYFT och Lundgrens som håller i rumstemperatur och de behöver inte förvaras i kylskåp eller frys.

Kom ihåg! Det är viktigt att förvara nikotinpåsar oåtkomligt för barn och djur eftersom de innehåller nikotin som är ett mycket giftigt ämne. Genom att följa producentens instruktioner för förvaring kan du säkerställa att nikotinpåsarna håller längre.

 

Hur länge håller nikotinpåsar?

När du använder nikotinpåsar bör de endast ligga under läppen en kort stund. När påsen har använts kan du lägga den i dosans lock eller slänga den direkt i en papperskorg. Det finns ett bäst före-datum på varje dosa. När påsarna har använts och det är dags att slänga dosan rekommenderar vi dig att återvinna den. MoOr har även ett samarbete med Bower där du kan panta din dosa istället för att sortera den som plast i återvinningen. Läs mer om att återvinna och panta din dosa på vår blogg. 

För att dina nikotinpåsar ska hålla så länge som möjligt bör du se till att alltid stänga dosans lock ordentligt. Om du slarvar med detta och påsarna kommer i kontakt med luft är risken större att de torkar ut. Se även till att slänga använda påsar i papperskorgen som du har sparat i topplocket. Ett överfullt topplock kan skapa tryck på dosan och bidra till glipor i locket vilket kan göra att luft kommer in.

 

Viktigt att tänka på vid användning av nikotinpåsar:

Ha alltid rena händer när du tar i nikotinpåsarna för att undvika att bakterier och virus kommer in i dosan och din mun.

Nu vet du mer om hur du bör förvara nikotinpåsar och varför. Läs gärna våra andra blogginlägg och lär dig ännu mer om nikotinpåsar, vad vitt snus är och hur de fungerar. Du hittar också mer information kring olika snussorter och nikotinpåsar här. 


Läs mer av vårt sortiment

age verification symbol eighteen plus

För att använda den här webbplatsen måste du vara 18 år eller äldre

Vänligen verifiera din ålder innan du går in på webbplatsen*

Ej för personer under 18 år.

Var alltid den första att veta

Få MoOr-uppdateringar direkt till din inkorg.

Vilken produkt är du intresserad av?

*Vi sparar inte någon personlig information relaterad till BankID.

Ej under 18 år