Ej under 18 år
Denna produkt innehåller nikotin som är ett mycket beroendeframkallande ämne.
Sök

Letar du efter en specifik produkt?

Start your search here.

Vad är vitt snus och hur skiljer det sig från brunt snus?

31. october 2023

När kom vitt snus egentligen? Det första vita snuset lanserades i Sverige under 2016 medan det traditionella bruna snuset går tillbaka långt i tiden och nämndes för första gången här i Sverige på tidigt 1600-tal.

Vad är det då som skiljer de två snustyperna åt? Kanske har du redan full koll på vad vitt snus är eller så känner du mest igen det från sitt vita utseende eller sina dosor i olika färger. I detta inlägg kommer vi att titta närmare på det vita snuset och berätta mer om vad det är och hur det skiljer sig från det traditionella bruna tobakssnuset. Häng med!

 

Vad är vitt snus eller nikotinpåsar och vad innehåller det?

Det vita snuset eller nikotinpåsarna är precis som namnet avslöjar helvita portioner som ger dig en tobaksfri produkt. Nikotinpåsarna brukar innehålla en blandning av växtfibermaterial, vatten, smakämnen, sötningsmedel och nikotin som sedan förpackas i helvita påsar. Påsarna kommer i olika storlekar och styrkor beroende på hur stark portion du önskar.

Nikotinet som går att hitta i nikotinpåsarna extraheras från tobaksplantans blad vilket gör nikotinpåsarna till en tobaksfri produkt då inget tobak finns i produkten.

Hur använder man vitt snus?

Nikotinpåsarna kan du använda precis på samma sätt som de bruna snusprillorna. Vrid på locket, ta en påse och placera mellan din läpp och tandkött i upp till 30 minuter.

Däremot går det att hitta skillnader just när det kommer till utförandet mellan de två snustyperna då vitt snus endast finns i påsform medan brunt snus finns i en mängd olika utföranden. Du kan läsa mer om de olika varianterna som finns på marknaden i vårt inlägg om snussorter och nikotinpåsar. I vår guide för användning av nikotinpåsar hittar du även fler tips och råd kring användande. 

 

Storlekar & styrkor på vitt snus

Variation i storlekarna på portionerna är något som både vitt och brunt snus har gemensamt, det finns nämligen flera storlekar att välja mellan. Nikotinpåsarna på VELO kan du hitta i flera varianter, från Mini till Large.

Likaså när det kommer till styrkorna på de två snusvarianterna, finns det flera alternativ att välja mellan beroende på hur intensiv styrka som du själv önskar. Genom att titta på dosan kan du se styrkan på snuset eller nikotinpåsen.

 

Skillnad mellan vitt snus och brunt snus

Nu när du vet lite mer om vitt snus är det också dags att gå in på skillnaderna mellan de två typerna. För att summera så finns det flera olika skillnader mellan det bruna och vita snuset, eller nikotinpåsar som det även kallas. Här listar vi några av skillnaderna!

 

  • Tobaksfritt alternativ – nikotinpåsar innehåller som regel ingen tobak utan extraherar endast nikotinet från tobaksplantan. Det gör dem till ett tobaksfritt alternativ, till skillnad från en vanlig snusprilla som innehåller tobak.

  • Ett kritvitt utseende – en annan stor skillnad mellan snus och nikotinpåsar är nikotinpåsarnas kritvita utseende.

  • Förvaras i rumstemperatur – här behöver du inte tänka på att förvara dosorna i kylen eftersom nikotinpåsar klarar sig utmärkt i rumstemperatur.

  • Många olika smaker – nikotinpåsarna kommer i en mängd smaker så oavsett vad du föredrar finns det något som passar dig – från fräsch mint till söt karamell eller syrlig citrus. Och bäst av allt: det kommer ständigt nya smaker att prova på!

 

Nikotinpåsar hos MoOr

Hos oss på MoOr kan du hitta helvita nikotinpåsar som är skapade för att ge dig en intensiv smak i ett vitt format. Vi har ett brett sortiment av nikotinpåsar som kommer i många olika smaker och storlekar, från Mini till Large.


Läs mer av vårt sortiment

age verification symbol eighteen plus

För att använda den här webbplatsen måste du vara 18 år eller äldre

Vänligen verifiera din ålder innan du går in på webbplatsen*

Ej för personer under 18 år.

Var alltid den första att veta

Få MoOr-uppdateringar direkt till din inkorg.

Vilken produkt är du intresserad av?

*Vi sparar inte någon personlig information relaterad till BankID.

Ej under 18 år