Ej under 18 år
Denna produkt innehåller nikotin som är ett mycket beroendeframkallande ämne.
Sök

Letar du efter en specifik produkt?

Start your search here.

LYFT CLEAN UP TOUR FORTSÄTTER!

31. october 2023

Observera att datumet för det här evenemanget har passerat, det är inte längre möjligt att rösta på nästan destination. 

DET ÄR DAGS IGEN!

Nu är det äntligen dags för vårt nästa stopp på LYFT Clean Up Tour – Göteborg! Tillsammans med Håll Sverige Rent intar vi en ny stad där vi tillsammans med er kommer att göra Göteborgs Drottiningtorg lite renare.

Vi tror att alla förändringar börjar med att ta ett litet steg i rätt riktning. Inte genom att göra allt på en gång,och vi vill göra det lättare och roligare för alla att försöka lämna ett positivt avtryck. Under de närmaste åren tar vi flera små steg mot att minska nedskräpningen och uppmanar alla att göra samma sak.  Ett steg i taget.

 

GÖTEBORG – HÄR KOMMER VI

Efter vårt första stopp i Lund fick ni användare chansen att rösta på vart vi skulle stanna nästa gång på vår skräpplockarturné – och ni röstade fram Göteborg och Drottningtorget! Så det är dit vi beger oss, när vi nu laddar upp inför vårt andra stopp.

I samarbete med Håll Sverige Rent har vi skapat ett kul och inspirerande miljöprojekt med målet att göra Sverige renare från skräp genom en rad skräpplockningsevent som anordnas runtom i landet.

Vi anser att det ska vara både roligt och givande att leva ett hållbart liv. Därför är våra skräpplockningsevent fyllda med trevliga inslag. Förutom känslan av att göra något bra för miljön tillsammans med sina vänner, kan du på plats på Drottningtorget se fram emot härliga framträdanden av Nadja Evelina, inspirerande talare från Håll Sverige Rent och roliga aktiviteter på plats i vårt stora tält.

 

SÅ HUR GÅR DET TILL?

Först och främst – samla ihop alla dina vänner! Varför inte göra detta till en schysst aktivitet, där ni gör en instats för miljön, får frisk luft och samtidigt kan umgås med varandra? Bege er sen till Drottningtorget i centrala Göteborg, och leta upp vårt stora tält, ni hittar en  mer detaljerad vägbeskrivning nedan. På plats blir ni kittade och klara med allt ni behöver för er skräpplockning, och sen är det bara att bege sig ut! Ingen föranmälan krävs, det är bara att dyka upp.

Leta sen upp och plocka allt skräp du ser – från det minsta plastlocket till det störreskräpet. När du är nöjd vänder du tillbaka till tältet och får ditt skräp invägt. Slå dig sen ner och häng med oss samtidigt som du lyssnar till uppträdande av Nadja Evelina och avnjuter av en god dryck.

 

TA CHANSEN ATT VINNA FINA PRISER

Under dagen kommer du även kunna ta chansen att vara med i LYFTs tävling om en riktigt schysst cykel från Stålhästen, så att du även kan ta dig fram på ett miljösmart sätt! Fyll i vår korta enkät på plats efter ditt skräpplockande, och du är med och deltar i tävlingen!

 

NÄSTA STOPP? DU BESTÄMMER.

Efter vår skräpplockning i Göteborg kommer LYFT CLEAN-UP TOUR att forstätta till en ny plats – och det är ni tillsammans som avgör vart vi ska åka! Du kan börja rösta inför höstens event under vecka 26 och 27, och du kan välja mellan tre olika platser - handplockade av våra vänner på Håll Sverige Rent. Klicka på den plats du vill att vi ska åka till för att rösta, och du är automatiskt med och tävlar om coola priser! Viktigt är att du anger ditt namn och mejladress så att vi kan kontakta dig om du vinner.

 

DESTINATIONER

Alternativ 1 - Umeå

Alternativ 2 - Linköping

Alternativ 3 - Stockholm

ARBETA MOT SKRÄPET!

Ta med vännerna, gå med i skräpkriget och häng med på LYFT CLEAN-UP TOUR! Vi kommer att fortsätta att ordna skräpjakter tillsammans med Håll Sverige Rent under hela 2021, där vårt mål är att plocka skräp på olika platser i landet – och vi behöver din hjälp. Vi hoppas att du och dina vänner vill vara med i att arbeta mot en renare framtid. Allt vi kan säga är, låt bästa skräpplockare vinna!

Vänligen observera att du endast kan delta i LYFT CLEAN-UP TOUR om du är 18 år eller äldre.

 

TILLSAMMANS MED HÅLL SVERIGE RENT

Det funkar inte att bara prata om miljön. Man måste ju agera också. Därför finns organisationen Håll Sverige Rent för att hjälpa till att arbeta mot ett av miljöns största hot: nedskräpning. Håll Sverige Rent är en ideell organisation som grundades 1983 av Naturvårdsverket och Returpack. Genom att samla kunskap, ta fram konkreta verktyg för kommuner, skolor och företag och genom att ge människor möjlighet att engagera sig mot skräpet arbetar man brett mot nedskräpningen i Sverige.

Nedskräpningen kan bara minska om vi agerar tillsammans. Skräp skadar djur och natur, förstör haven och sprider sjukdomar – helt i onödan.

Håll Sverige Rent har organiserat skräpplockardagar i flera decennier, men inte bara för att städa upp tillfälligt. De anser att plockar man upp det allra minsta skräpet så upptäcker man också dess påverkan.

Genom att sprida medvetenhet om detta och gå samman i striden mot skräp, försöker Håll Sverige Rent inspirera och påverka allmänhetens standard och beteende på skräp. På årsbasis har Håll Sverige Rent samarbetat med över 700 000 personer i saneringsaktiviteter och tagit bort tonvis av skräp från marken i Sverige.

Håll Sverige Rent engagerar varje år hundratusentals svenskar genom olika kampanjer, exempelvis Håll Sverige Rent-dagen, Kusträddarna och Skräpplockardagarna. Dessutom erbjuder Håll Sverige Rent metoder och verktyg för att underlätta det strategiska arbete som Sveriges 290 kommuner utför för att förebygga och minska nedskräpning.

 

VÅRT SAMARBETE

Nedskräpning är ett av vår tids största samhällsproblem. Skräp som slängs i naturen och inte plockas upp blir kvar under en lång tid och skadar både djur och växtliv. Skräp som slängs i havet är skadligt för djuren eftersom de tror att skräpet, mestadels plast, är mat. Städerna är en levande grogrund för skräp och närmare 80% av det kommer från cigaretter och snus.

LYFT vill ta ansvar och föregå med gott exempel. Skräp samlas i stora mängder på land och i hav. Det skräp som slängs i städerna drabbar naturen – och såklart djuren. Skräp föder annat skräp som orsakar skadegörelse och otrygghet. Skräpkedjan är både lång och kostsam. Det är dyrt för kommunerna att städa upp skräp, det kostar kommunen ca vå miljarder om året. Om vi alla går med i skräpkriget så kan vi tillsammans arbeta för att minska nedskärpningens påverkan på miljön, ett litet projekt i taget.

Mindre skräp betyder en mer trivsam och tryggare miljö. Mindre skador och en hälsosammare omgivning. Det finns också mycket pengar att spara om vi drar ner på vårt eget skräp och ser till att källsortera. Dels sparas kostnaden för att städa upp skräpet, men framför allt sparas kostnaden för allt material som kan återvinnas från källsorterade sopor, skräp som förvandlas till nya saker istället för nytt skräp. Då behöver vi inte hämta material från naturen. Vi sparar resurser,energi och förstås pengar.

Vi vill bidra till att bli fler som inte skräpar ner. Därför når vi ut till Håll Sverige Rent och till vårt community för att göra en insats tillsammans. Det handlar om grundvärderingar, om att sprida engagemang, kunskap och medvetenhet. Om att inspireras till att tänka i nya banor och om att det faktiskt inte är okej att skräpa ner.

 

FRAMÅTTÄNKANDE AGERANDE MED MILJÖN I FOKUS

 

Miljöutmaningar visas ofta i sorgliga bilder där aktivister och organisationer får göra uppoffringar för att uppnå önskvärt resultat. Men vem har sagt att leva hållbara liv inte kan vara både roligt och givande? LYFT vill hjälpa till att införliva bra initiativ som utgör en del av ett framåttänkande agerande.

Med stöd från SCB och Naturvårdsverket har Håll Sverige Rent under många år utvecklat metoder för att mäta skräp på olika typer av platser – städer, stränder och parker. Skräpmätning avslöjar skräpets omfattning och vad den faktiskt består av. Resultaten kan användas för att utvärdera och justera de åtgärder som vidtas för att minska nedskräpningen.

Baserat på årens insamlingar har Håll Sverige Rent kunskap om varför och var skräp förekommer och vilka som är de mest effektiva sätten för privatpersoner, kommuner och företag att förhindra det. Därför hade Håll Sverige Rent spelat en aktiv roll för att utbilda och samarbeta med företag om medvetenhet och knuffkampanjer för att förändra deras konsumentbeteende.

Vi vill göra det enklare och roligare för alla att lämna ett positivt avtryck och försöka förbättra vår miljö. Därför tänkte vi att ett kul sätt att börja dennaresan tillsammans är att gå på skräpjakt. Ett bra och enkelt sätt att göra en instas för miljön tycker vi och en möjlighet att träffa likasinnade skräpplockaresamt kanske även en och annan ny kompis.

Nästa gång du använder nikotinpåsar eller snus, tänk på att återvinna eller panta din dosa istället för att slänga den och hjälp till att minska nedskräpningen. Läs mer om olika snussorter och nikotinpåsar på vår blogg och lär dig mer spännande saker om produkten. 

Källor

Skräprapporten 2020 – Håll Sverige Rent

Verksamhetsberättelse – Håll Sverige Rent


Läs mer av vårt sortiment

age verification symbol eighteen plus

För att använda den här webbplatsen måste du vara 18 år eller äldre

Vänligen verifiera din ålder innan du går in på webbplatsen*

Ej för personer under 18 år.

Var alltid den första att veta

Få MoOr-uppdateringar direkt till din inkorg.

Vilken produkt är du intresserad av?

*Vi sparar inte någon personlig information relaterad till BankID.

Ej under 18 år